Over Bert-Jan

“Mijn wijze van vraagstelling is erop gericht iemand te laten vertellen over wat hem of haar wezenlijk beroert. De idealen van waaruit iemand heeft gehandeld, diens passie en diepste drijfveren. Het ‘waarom’ van iemands leven of werk. Iemand helpen dat te ontrafelen en anderen hiermee te inspireren vind ik het mooiste wat er is.”

Pyramide bureau voor duurzame ontwikkeling en ontplooiing
Jhr. Bert-Jan van der Mieden (1952) is sinds 1992 zelfstandig (management)trainer en coach. Hij is oprichter en eigenaar van Pyramide, bureau voor duurzame ontwikkeling en ontplooiing. Bert-Jan heeft een opleiding tot psychosociaal therapeut gevolgd. Vanuit Pyramide helpt hij individuen en organisaties met het bevorderen van onderling vertrouwen en het herstellen van geschonden vertrouwen. Resulterend in meer omzet, meer snelheid en meer energie. Zowel in werk als privé.

Pim Fortuyn: “Tijdens het gesprek met jou ging het meest door mij heen.”
Naar aanleiding van een artikel over zijn training “Effectief luisteren” werd Bert-Jan in 2001 benaderd door de VPRO en mocht hij, een jaar voor diens dood, een interview afnemen met Pim Fortuyn. Het werd een interview waarbij Pim Fortuyn zich van zijn kwetsbare kant liet zien. Hij sprak nadien lovend over “de heel onverwachte wijze van interviewen”. Het interview leidde tot veel media-aandacht en een zestal programma’s op de KRO.

Mede op grond van de positieve reacties en zijn ervaringen startte Bert-Jan met Uw Biografie. Met als doel inkijkjes te geven in de ziel van (minder bekende) mensen en anderen te inspireren met hun verhaal.

Je beste Zelf onderscheidend in beeld
Al sinds zijn jeugd heeft Bert-Jan een fascinatie voor het hoe en waarom van menselijk gedrag en dan met name voor de onzichtbare pantsers die we onszelf aanmeten. In een maatschappij (of bedrijf) vol sturings- en controlemechanismen durft volgens hem bijna niemand meer zijn ware ik te laten zien.

Bij het maken van Levensdocumenten, Carričredocumenten en Sollicitatievideo’s is de aanpak van Bert-Jan als coach en interviewer erop gericht een sfeer te creëren die geďnterviewde(n) het vertrouwen biedt die nodig is om uit een rol te stappen en volledig zichzelf te durven zijn. Bij een Levensdocument resulteert dit in bijzondere inkijkjes in de ziel van de geďnterviewde(n), die een grote emotionele waarde hebben voor familieleden en vrienden.

Werken aan persoonlijke ontwikkeling en een humanere wereld
Naast zijn rol als organisatieadviseur en interviewer zet Bert-Jan zich in voor de rechten van de mens als oprichter van het Crowdsourcing Platform Ik Verbind. Via het platform Ik Verbind verbindt hij alle acht maatschappelijke disciplines, met als doel acht mensenrechtenthema’s zoals gelijkwaardigheid, veiligheid en respect te realiseren in binnen- en buitenland. Wilt u meer informatie of vriend worden van de Stichting, bezoek dan IkVerbind.

Ruesink Audio- Video- & Foto-editing
Bob Ruesink van Ruesink Audio- Video- & Foto-editing is gespecialiseerd in het vastleggen van gedenkwaardige momenten in ieder mensenleven. Bob heeft een jarenlange ervaring in het opnemen en monteren van dvd-documenten. Dankzij zijn expertise valt het geďnterviewden tijdens opnames nauwelijks op dat ze gefilmd worden, ook al werkt Ruesink met meerdere camera’s om opnamen vanuit verschillende beeldhoeken te kunnen maken. Zijn discretie en ruime kennis en ervaring staan garant voor een zeer verzorgde afwerking van een exclusief persoonlijk document met optimaal beeld en geluid.