Sollicatievideo: overtuigend binnenkomen bij een bedrijf!


Solliciteren in Nederland is ondanks de opkomst van social media, een nogal ouderwets gebeuren. Brief en cv per post of via de mail opsturen en dan maar afwachten of er een uitnodiging komt. Wanneer er vervolgens toch weer een afwijzing arriveert, staat negen van de tien keer daarin geschreven dat ‘anderen beter in het profiel pasten’. Een behoorlijk irritant zinnetje! Je hoort mensen er maar al te vaak over klagen, zeker als ze met hun opleiding voldoen aan wat wordt gevraagd. En wat je ook vaak hoort: ‘Als ik het maar tot een gesprek schop, dan kan ik ze overtuigen van mijn kwaliteiten!’

Maatwerk voor werkzoekende
Bert-Jan van der Mieden van coachings- en trainingsbureau Pyramide kwam op basis van het bovenstaande op het idee voor de Sollicitatievideo. Een kort, op maat gemaakt filmpje waarmee iedere werkzoekende niet alleen de eigen kwaliteiten maar ook de eigen persoonlijkheid op aansprekende wijze voor het voetlicht brengt. In maximaal vijf minuten (met coaching vooraf) biedt u een geïnteresseerde werkgever een beeld van uzelf dat veel dieper gaat dan de ouderwetse manier van solliciteren via brief en cv.

Met een Sollicitatievideo toont u zichzelf niet alleen als professional, maar ook als mens van vlees en bloed. Voor de meeste werkgevers maakt dit in de regel nét het verschil uit.

De sollicitatievideo is ook uitstekend geschikt voor (startende) ondernemers om zich in de markt te profileren. Bert-Jan van der Mieden, zelf ook sinds 1992 ondernemer en allround loopbaanprofessional, zet zijn ervaring optimaal in om u te begeleiden en tot een onderscheidende video te komen.

Levensdocument en Carrièredocument
De Sollicitatievideo is bedacht en ontwikkeld door psychosociaal deskundige Bert-Jan van der Mieden van coachings- en trainingsbedrijf Pyramide. De dvd-producties worden gemaakt in samenwerking met Bob Ruesink van Ruesink Audio-, Video- en Foto-editing. Naast de Sollicitatievideo maken Van der Mieden en Ruesink ook bijzondere Levensdocumenten voor particulieren en Carrièredocumenten, het ultieme afscheidsgeschenk voor wie met pensioen gaat.

Lees meer over onze verschillende dvd-producties en werkwijze.

 


Venster sluiten