‘Carrièredocument’: het ultieme geschenk bij pensionering


We brengen het grootste deel van onze tijd op het werk door. Voor veel mensen is het begrijpelijkerwijs dan ook flink wennen wanneer ze hun actieve loopbaan beëindigen. Het bedrijf draait door, maar zónder hen. In die overgangsfase kan iemand zijn draai vaak moeilijk vinden, zich zelfs nutteloos voelen. Voor een collega, medewerker of voor een directeur die na jaren trouwe dienst met pensioen gaat, is een Carrièredocument het ultieme afscheidsgeschenk.

Vertrekkende medewerker staat centraal
Een Carrièredocument is een professioneel gemaakte en zeer persoonlijke dvd-productie, waarin de vertrekkende of jubilerende medewerker centraal staat. Aan de hand van o.a. vraaggesprekken met collega’s krijgt de loopbaan van de hoofdpersoon gestalte en wordt duidelijk op welke wijze diens kennis en ervaring in het bedrijf zullen ‘voortleven’. Uit de psychologie is bekend dat ‘er toe doen’ uiteindelijk de diepste wens is van ieder mens. Het Carrièredocument vervult die wens, en is daarmee veruit het mooiste geschenk dat een bedrijf ooit aan een vertrekkende collega kan geven!

Levensdocument en Sollicitatievideo
Het Carrièredocument is bedacht en ontwikkeld door psychosociaal deskundige Bert-Jan van der Mieden van coachings- en trainingsbedrijf Pyramide. De dvd-producties worden gemaakt in samenwerking met Bob Ruesink van Ruesink Audio-, Video- en Foto-editing. Naast het Carrièredocument maken Van der Mieden en Ruesink ook bijzondere Levensdocumenten voor particulieren en korte Sollicitatievideo’s, die potentiële werkgevers een snelle maar bijzonder complete blik op iemands persoonlijkheid en expertise bieden.

Lees meer over onze verschillende dvd-producties en werkwijze.